L’educació interfereix directament en la societat a través de la formació dels individus que en formen part. La nostra feina com a futures muestres és pensar en propostes d'ensenyament-aprenentatge que formin persones critíques, capaces de transformar el món per tal de millorar-lo i convertir el present, en un futur millor.
Tal com ho ha fet la societat, la família ha anat evolucionant amb el temps. Avui les persones es poden plantear la manera de configure i vire la pròpia experiencia afectiva de diverses maneres. La pluralitat de famílies existents, ens ha enriquit i ens fa ser més lliures com a persones i com a societat. Ara bé, per a moltes persones el concepte de "família" continua planejant sobre la idea tradicional.
A través d’aquesta unitat didàctica volem trencar amb els estereotips de models familiars. Han passat anys des de la legalització del divorci i del matrimoni de parelles homosexuals i, afortunadament, els diferents models familiars estan cada vegada més normalitzats. El nostre objectiu és visibilitzar la diversitat familiar existent i garantir la inclusió i el respecte de tot l'alumnat, independentment del model familiar al que pertanyen.
​
PROPOSTA EDUCATIVA

Entrades recents
Un dels principals objectius de l'escola ha de ser reduir la distància entre el que els alumnes ja saben i el que volen saber. És per això, que el punt de partida de l'aprenentatge ha de ser "on som"; és a dir, saber quins coneixements previs tenim i assumir entre tots/es la responsabilitat dels objectius que ens marquem.
​
Amb l'objectiu de saber d'on partim i vincular la unitat didàctica a la realitat dels infants, plantagem una activitat inicial, amb pregunte com: "Quants tipus de família coneixem?", "Què ens sorprèn?" o "Què ens crida l'atenció?".